Sfaturi pentru viitorul tătic prezent la nașterea copilului său | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 11 comentarii

  1. giani2014
    giani2014trimis la 23/8/2014

    Despre ce insotitori de travaliu vorbiti? Ar fi minunat, dar nu in Romania, cel putin nu in maternitatile de stat!!! Ei sunt primii "expulzati" de langa mamici.. sunt trimisi acasa, nici macar nu sunt lasati sa "bantuie" prin zona...inca nu avem suficiente drepturi in Romania, sa ne putem bucura de nasterea copiilor nostri, ca sa nu vorbesc de tratamentul pe care il primesc mamicile (nu toate, cele care sunt atente, primesc atentie)!

    Raspunde la acest comentariu
  2. dan
    dantrimis la 11/3/2014

    SINT DAN DIN CLUJ....ACUM SASE LUNI S-A NASCUT PRIN CEZARIANA ANAELENA,FIICA MEA....INITIAL NU M-AU LASAT IN SALA DAR M-AM FOLOSIT DE PUMNI SI AM INTRAT CU FORTA....AM ASISTAT LA CEZARIANA DE LA UN CAPAT LA CELALALT SI AM TAIAT CORDONUL OMBILICAL IMPLININDU-MI VISUL DE O VIATA....FACETI CA MINE VIITORI TATICI....NU VA POATE NIMENI DA AFARA CU FORTA...SINTETI BARBATI NU CIRPE....

    Raspunde la acest comentariu
  3. eu
    eutrimis la 24/9/2012

    Am nascut in Romania, Bucuresti, in 2005 si sotul a fost lasat sa participe la nastere. Eu cred ca foarte multi soti nu intreaba si apoi dau vina pe sistem. In aceeasi zi a mai nascut o tipa care a fost insotita de mama in sala de nasteri, sotul a asteptat afara - pe hol(asta este ce stiu eu, din proprie experienta, daca ceri cred sincer ca poti participa)!

    Raspunde la acest comentariu
  4. Nicol
    Nicoltrimis la 12/11/2011

    Cel mai frumos este sa nasti la domiciliu,in -birth pool-o piscina speciala ptr.nasteri,inconjurata de cine vrei tu,pe un fundal absolut relaxant ,lumanari,muzica,lumina obscura,calm,relaxare totala in piscina ta cu apa.Asa voi naste si abia astept sa umplu piscina cu apa,sa ma asez in ce pozitie doresc,sa fentez contractiile dureroase miscandu-ma prin apa cum doresc,sa ma simt ca la SPA! Daca as fi fost in Romania tot piscina mi-as fi cumparat ptr.a naste la doimiciliu si nu la spital cu doctori plictisiti de gravide si durerile lor din travaliu,injectii,anestezii,operatii inutile ptr.acest proces natural de sarcina.

    Raspunde la acest comentariu
  5. alyna
    alynatrimis la 25/11/2010

    eu sunt in spania si urmeaza sa nasc in mai....dorinta mea este intr adevar sa fie si sotul meu alaturi de mine...nu stiu daca aici este vreo restrictie in acest aspect dar am sa ma interesez....

    Raspunde la acest comentariu
  6. ionela daniela
    ionela danielatrimis la 8/2/2012

    eu sunt in 37 sapt de sarcina sunt norocoasa ca nu voi naste in romania.sotul meu a asistat la toate eco acum ne asteptam voi naste normal si sunt ft fericita ca el va fi alaturi de mine.cred ca in romania nici in 50 de ani nu va fi cum e afara.am avut o sarcina grea cred ca dak eram acasa nu ajungeam aici.

    Raspunde la acest comentariu
  7. Isvanca Fartade Carolina
    Isvanca Fartade Carolinatrimis la 28/4/2010

    Asa cred si eu ca e foarte important ca si sotul/tatal sa fie de fata la nastere sau macar in apropiere, cum a fost cazul meu, nascand de 2 ori ambele cezariana.Sotul meu a fost primul care i-a luat in brate pe copii, momente care l-au marcat pt. toata viata, a asistat la baita, cantarire si apoi el a fost responsabil ca numele copiilor sa fie scrise corect.Pentru mine a fost un sprijin de neegalat, mai ales primele ore dupa operatie. Si e adevarat cum am mai citit mai sus: nasterea unui copil e evenimentul familiei mama si tata nu exclusiv al mamei.

    Raspunde la acest comentariu
  8. Anca
    Ancatrimis la 16/8/2009

    Mi se pare crud sa ni se interzica acest spriin moral in timpul nasterii. Pana la urma, nu e un pacat faptul ca ajung la spital sa nasc: de ce ar trebui sa sufar si de singuratate in acele clipe? Optiunea trebuie sa fie a cuplului, nu a unui strain, fie el si medic.

    Raspunde la acest comentariu
  9. geanina
    geaninatrimis la 9/10/2008

    Si eu voi naste in decembrie si sotul meu si-ar dori sa asiste si el la nasterea baietelului nostru.Misiune imposibila in Romania,din nefericire.....

    Raspunde la acest comentariu
  10. Oana
    Oanatrimis la 16/12/2011

    Perfect de acord cu Florin!! Dar pana la un punct numai!! Nu trebuie sa pierdem din vedere ca travaliul dureaza cateva ore bune, iar partenerul de travaliu se poate dovedi a fi mai mult decat util in cazul in care amandoi au urmat un curs de educatie prenatala care sa le permita sa recunoasca anumite semnale si sa petreaca mai mult timp acasa. Astfel, in acea perioada - pana la spital - e tare bine sa ai alaturi un partener capabil sa te ajute cu adevarat. Stiu ca sotii vor mai mult!!!!!! Si ii apreciez enorm pentru asta, dar ... Romania evolueaza mai greu :(. Dar continuati sa cereti, domnilor!! Pana la urma veti reusi!

    Raspunde la acest comentariu
  11. Florin
    Florintrimis la 20/2/2004

    Pt. cei din strainatate vorbesc usor de participarea la nastere deoarece ei au voie sa asiste,dar incearca la noi in Romania sa propui unui doctor sa asisti la travaliu ca te arunca pe geam afara. Anul acesta va naste sotia mea si foarte mult ar dori sa fiu langa ea la spital,cand va naste.Stiu ca eu nu pot sa o ajut decat psihic,dar dupa mine e foarte important ca sotul sa fie prezent,sa o "imbarbarteze".Tare mult mi-as dori sa se dea o lege prin care toate spitalele sa de-a voie ca sotii sa asiste la nastere.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: